Back to All Events

"Stoltavlaksen"

Frøya Næringsforum arrangerte “Stoltavlaksen” i samarbeid med Måsøval og Europharma. Frøya var en av de 10 store havbruks kommunene som skulle besøkes ifb med at Eurpharma skulle ro “Ronja Hope” fra Ålesund til Lofoten til inntekt for kreftsaken.

29 mai kom de til Frøya og med seg både opprettere/roere og kystentusiast Arne Hjeltnes.

Det ble et fantastisk arrangement der vi greide å nå opp blant en av de beste både i måten arrangementet ble gjennomført på og hvor mye vi greide å samle inn til kreftsaken..

Bakgrunn: Det begynte med en Instagram side for deling av hverdagshistorier fra havbruksnæringen. Så tok norske oppdrettere hashtagen med seg i båten og skulle ro fra Ålesund til Lofoten, til inntekt for kreftsaken.

Temaet var “Fra fiskebonde til moderne Havbruk” Under turen var Arne Hjeltnes og hans filmteam med for å dokumentere og livsstreame på Facebook.

Dette har vært en genial ide; Verdens beste næring; Havbruksnæringen sammen i kampen mot kreft !!

Lokalbefolkning og næringsaktører ble invitert til å delta på kveldsarrangementet. Her ble det servering, kultur innslag og lokale innledere med adm dir i Måsøval Asle Rønning og Karsten Måsøval, samt Jim Roger Nordly adm dir i Europharma og selvsagt Arne Hjeltnes.

På Frøya ble det samlet inn over kr. 80.000,- til kreftforeningen. En utrolig giverglede fra våre lokale bedrifter. Spesielt med tanke på at lokalsamfunnet bare for kort tid siden ifb med russens innsamlingsaksjon til kreftsaken samlet inn ca kr. 600.000,- Sammen med Hitra over kr 1 mill:))

Dette ble helt fantastisk. Og helt utrolig artig å være med på. Initiativet har bidratt til å styrke stolthet, kunnskap og identitet omkring vår unike oppdrettshistorie. Samtidig har oppdretterne langs hele kysten fått møttes og bidratt sammen i samme sak. “Ronja Hope” ble auksjonert i Lofoten og de nye eierne er ingen ringere enn Måsøval Fiskeoppdrett for den nette sum av kr. 240.000,- Vi er spente på neste års oppdrag for Ronja Hope. Europharma As greide til sammen å nå målet om en million og endte på utrolige kr. 1.4 mill !!!

Vi vil dermed få takke for oppdraget, våre sponsor bedrifter og selvsagt publikum som bidro til et utrolig bra resultat gjennom lotteriet.

Spesielt takk til: Måsøval, Frøygruppen, Bewi, Salmar, Lerøy Midt, Mowi, Erviks og Hotell Frøya

Våre Sponsorer

61632634_2864861620197058_5648504335001190400_n.jpg
Earlier Event: March 27
VIDEO NY T FRØYA.
Later Event: July 5
Årsmelding 2018