Julehilsen 2019 fra Frøya næringsforum

Et år går så fort og nå er vi sannelig helt på tampen av 2019. Jul og nyttår er en tid for å gjøre opp status over året som har gått, men også en tid for ro og refleksjon.

Frøya Næringsforum kan se tilbake på et aktivt år. Vi har hatt mange arrangementer, lunsjmøter og temamøter for, og med våre medlemmer.

Mest stolt er vi kanskje av NY`T FRØYA som ble arrangert for første gang i mars 2019, og som hadde til mål å vise våre innflyttere vårt mangfold av tilbud slik at de ønsker å bli her lengst mulig. Vi nådde også ut til de som er potensielle nye frøyværinger via NTNU, Brohode og andre nettverk. Totalt 120 kvinner og menn deltok på NY`T Frøya, og det ble et meget vellykket og godt arrangement. Styret har diskutert om vi skal vinkle et eventuelt nytt arrangement mot «Heim te Frøya», og prøve å tiltrekke oss de som har flyttet ut, men som ennå ikke har flyttet tilbake.  Slike arrangement må hele tiden utvikles og tilpasses etter behov, både i næringslivet, og i Frøya-samfunnet ellers.

#Stoltavlaksen ble også et kjempearrangement som ble planlagt og gjennomført på rekordtid. Robin Halsebakk og Petter Gunnarstein fra Sølvtrans rodde robåten «Ronja Hope» fra Ålesund til Lofoten, til starten på Lofotkonferansen. Under et av stoppene langs kysten fikk vi til et kjempearrangement i Skybaren på Hotell Frøya. Overskuddet for arrangementet på kr. 80.000,- ble overført til Kreftforeningen. Et fantastisk resultat!  Tusen takk til alle våre medlemsbedrifter som bidro til dette; Bewi Synbra Group, Frøy Rederi, MOWI, Lerøy Midt, Erviks, Salmar, Måsøval, Eidsvaag og Hotell Frøya for å nevne noen.  

Årsmøtet ble avholdt med gode orienteringer fra Bewi Synbra Group og KI Invest. Dette var utrolig spennende å høre på for de som deltok på møtet.  Det er viktig å skape gode møteplasser for våre medlemmer.

Vi vil også trekke frem lunsjmøtet med tema «Digitalisering» av og med Telenor. En helt rå presentasjon som vi gjerne kunne ha tenkt oss flere av. Frøya Næringsforum hadde mellom 350 og 400 deltagere på de ulike arrangementene våre i 2019, og vi ønsker enda bedre lunsjmøter neste år. Tips oss gjerne om et tema som kan være relevant for næringslivet vårt!

Sammen med Næringsalliansen Trøndelag har vi også sendt en høringsuttalelse om forslaget om grunnrentebeskatningen i havbruket. I Næringsalliansen er vi enige om at grunnrentebeskatning ikke er rett

Den kanskje største og viktigste saken vi fortsatt jobber med er hurtigbåt-tilbudet. Alle skal vite at vi jobber kontinuerlig med denne saken, og vi skal på nyåret ha nye møter med Trøndelag Fylkeskommune og AtB. Sammen med Frøya kommune, Hitra Næringsforening og Hitra kommune håper vi og tror på at vi kan få til et langt bedre tilbud fra 2024, som er neste anbudsperiode.

Vi vil også nevne Julemarkedet 2019 på Sistranda, som i skrivende stund akkurat er avsluttet, med bravur. I år var det hele 12 utstillere og jeg vil berømme små og store aktører for iherdig innsats. Vi ønsker å utvikle Julemarkedet videre til neste år, i tett samarbeid med utstillerne.

Vi har som mål å komme oss ute i flere bedriftsbesøk til våre medlemmer i 2020. Vårt mål er å være en næringsforening som oppleves som relevant på alle måter, og som jobber hardt for saker som opptar våre medlemmer.

Årsmøtet i 2020 er satt til 27 februar. Årsmøtet blir avsluttet med sosial samling, med quiz og underholdning. Sett av datoen.

Avslutningsvis vil vi takke våre medlemmer og samarbeidspartnere for samarbeidet i 2019 til alle sammen. Det har vært en sann glede. Vi ønsker dere alle en god jul og et riktig godt nytt år.

 

FRØYA NÆRINGSFORUM

Torill M Pettersen  

Daglig leder                                                                 

Espen H Hauan

Styreleder